Nejnovější články:

Koně a povodeň - Troják i Chuchle pod vodou!

Císařský ostrov je z velké části pod vodou. Voda dosahuje až k téměř nové hale a budovám. Třetí povodňový stupeň byl vyhlášen už ráno, proto měli být koně evakuováni.

Podle slov Michala Červeného, který některé koně odvážel, to bylo dramatické:"Voda stoupala postupně, ale přesto to bylo velmi rychlé.
Třikrát jsem se točil s vozíkem a nikdy jsem ještě nejel tak rychle. Poslední koně jsme nakládali až u výstaviště, kam museli po kopytě. Díkybohu koně byli skvělí, naprosto klidní a poslušní, jako kdyby cítili, že je zle. Rád bych touto cestou poděkoval panu Martincovi, který od brzkých ranních hodin zajišťoval pro koně náhradní ustájení, do poslední chvíle pomáhal a samozřejmě ho tato situace zasáhne nejvíce. My jsme s koníky našli skvělý azyl u manželů Tomanových v Úžicích, kterým také moc děkujeme."



VELKÁ CHUCHLE:
Velice smutný pohled nabídlo dnes ráno chuchelské závodiště. Voda ho totiž plnila v průběhu noci závratnou rychlostí, takže před pátou hodinou ranní zůstávala suchá místa jen v prostoru dolních stájí a v okolí paddocku, přičemž o hodinu později i ten začíná mizet pod vodou.

Rychlosti postupu vody svědčí i skutečnost, že někteří z trenérů působících v chuchelských horních stájích se rozhodli pro stěhovaní až po šesté hodině večerní, přičemž o deset hodin později už byly jejich stáje zatopeny do výšky zhruba dvou metrů.




Prosím sdílejte tento článek




Žádné komentáře:

Okomentovat