Nejnovější články:

Závody spřežení v Hradištku u Sadské

Závody spřežení v Hradištku u Sadské otevřely v sobotu 2. února jezdeckou sezonu 2013. Stejně jako v předešlých letech se nesly v duchu kvalitního startovního pole a bouřlivé divácké atmosféry. Ve čtyřech oficiálních soutěžích se představilo celkem 35 účastníků, přičemž nejobsazenější byla kategorie jednospřeží, v níž startem projelo 15 kočárů. Vrcholem se pak stala soutěž
čtyřspřeží, kterou ovládl Jiří Nesvačil reprezentující JK Moravský Krumlov.
S odstupem pouhých 4 bodů za obě kola závodu se na druhé pozici umístil jeho syn Radek Nesvačil, jenž startoval se starokladrubskými vraníky ze Slatiňan. Třetí Petr Vlašic na něj ztrácel více jak 30 bodů.

V již zmíněné kategorii jednospřeží se favoritům příliš nedařilo. Nejlépe umístěný vozataj v žebříčku Top Driver Awards 2012 obsadil až 8. příčku. Nepovedlo se mu především první kolo, kdy skončil devátý. Nejlépe nedopadla ani účastnice loňského mistrovství světa Alena Brixová. I když v druhém kole předvedla třetí nejlepší jízdu, po sečtení výsledků z obou částí na ní zbylo jen 5. místo. Zklamaný byl pravděpodobně i Michal Kořínek. Ten úvodní kolo vyhrál, ale ve druhém dvakrát chyboval a musel se tak spokojit až s pomyslným bronzem. Druhá pozice patřila Liborovi Kurkovi a na vítězství dosáhl Pavel Drbohlav z JK Pamela Bylany.

Mezi deseti účastníky soutěže dvojspřeží nenašel přemožitele Zdeněk Jirásek z JK Robousy, druhý byl Jaroslav Pavel a třetí nejlepší výsledek předvedl stejně jako o několik desítek minut později se čtyřspřežím Petr Vlašic. Ten startoval v této kategorii i s jeho dalšími dvěma koňmi. S nimi byl v prvním kole dokonce nejúspěšnější, ale v druhém kole přišlo zaváhání v maratonové překážce, které ho díky 20 trestným bodům stálo prvenství. Diváci mohli sledovat také soutěž dvojspřeží pony. V ní dle očekávání zvítězila s výrazným náskokem Mgr. Monika Pospíšilová z Jezdeckého klubu Boharyně.

Žádné komentáře:

Okomentovat