Nejnovější články:

Po pěti letech se vrátí CSIO do ČR!


Česká republika by se po dlouhých pěti letech měl vrátit vrcholný závod v parkurovém skákání označovaný zkratkou CSIO (Concours de Saut International Officiel) znamenající oficiální mezinárodní závod zahrnující soutěž týmů Pohár národů.

Smluvním pořadatelem pro Českou jezdeckou federaci je Jezdecká společnost Opatrný Hořovice a akce se má uskutečnit ve dnech 25. – 28. července 2013 v areálu zmíněné společnosti v Hořovicích na Berounsku.

„V pondělí 22. 4. došlo naplnění domluvené garance vůči ČJF ze strany partnera, jenž podporuje pořadatele JS Opatrný. Dalším krokem, který nyní bude následovat, je nahlášení termínu na Mezinárodní jezdeckou federaci – FEI,“ prozradila generální sekretářka České jezdecké federace Lucie Spiwoková.

„FEI automaticky požádá všechny federace pořádající závody CSI3* a vyšší o souhlas. Dle pravidel mají federace pořádající 3* závody a vyšší ve kolizním termínu sedm dní na zaslání nesouhlasu. Pakliže tak neučiní, bude CSIO Hořovice oficiálnězapsáno do kalendáře FEI. Závody kategorie CSIO ve shodném termínu v Evropě nejsou. Další podmínkou uskutečnění závodůje samozřejmě splnění garancí partnera vůči JS Opatrný Hořovice,“ uvedla Lucie Spiwoková.

Zdůraznila současně, že v již rozběhlé jezdecké sezoně, jež je velmi nabitá, nebylo vůbec jednoduché najít termín, který by nekolidoval s významnými závody v České republice i v zahraničí. První informace o možnosti uspořádání těchto závodů se totiž objevily až letos v březnu. Nakonec se však vhodný termín podařilo najít a vše je na nejlepší cestě, aby se k nám tento jezdecký svátek vrátil. „Pevnědoufáme, že všechny podmínky k definitivnímu potvrzení realizace těchto závodů budou naplněny a pětiletá absence CSIO bude ukončena,“ dodala Lucie Spiwoková. Rozdílem oproti standardnímu formátu CSIO bude skutečnost, že v hořovické soutěži národních družstev nebude možné získávat body do žebříčku klasického Poháru národů – tj. do Furusiyya FEI Nations Cup™ Jumping.


Žádné komentáře:

Okomentovat