Nejnovější články:

Listopad ve znamení zahraničních výjezdů českých jezdců


Zatímco na českém území se během listopadu uskuteční jediná důležitější akce, kterou je finále Pony ligy 2015 v Herouticích, čeští reprezentanti budou aktivní na závodech v zahraničí. Jen ve skocích je na začátku měsíce hlášeno přes 10 výjezdů.



Hlavní skokovou událostí měsíce listopadu je bezesporu účast českého jezdce Ondřeje Zváry na finále Global Champions Tour v Doze. Na CSI5* se tento jezdec představí ve dnech 12. – 14. listopadu. Na větší závody se chystá také Zuzana Zelinková, a to do Liege, kde se ve dnech 8. – 11. listopadu koná CSI4*/CSIYH. Zuzana Zelinková dále nebude chybět od 30. října – 1. listopadu na CSI3* Maastricht a při Světovém poháru CSI2*-W v Budapešti bude 27. až 29. listopadu bojovat společně i s dalším pravidelným reprezentantem Alešem Opatrným. Početnější výjezdy jsou pak hlášeny na CSI úrovně jedné a dvou hvězd, a to do Lince, Ebreichsdorfu či Kreuthu. Při Světovém poháru ve Veroně se v rámci nižších soutěží při CSI2* představí Ivana Hronová.



Další tři disciplíny mají hlášené po jednom mezinárodním startu v rámci listopadu. Důležitým výjezdem bude CIC v Ravenně ve dnech 12. – 15. listopadu, kde se Jaroslav Hatla představí po odmlce opět s Fernet Af Kreffe a budou pokračovat ve sbírání olympijských bodů. Společně jsou nahlášeni do CCI3*. Do Itálie se chystá také Petr Veselovský, který s Velesem nastoupí do CIC3*. Kvalitní zastoupení budeme mít také na CDI Zakrzow. Na startu totiž nebude chybět několik letošních zlatých medailistů z mistrovství České republiky. Při CDI3*-W se představí Tereza Hábová a James Bond (zlato v seniorech), Barbora Dvorníková (zlato v mladých jezdcích), Adéla Neumannová (stříbrno v seniorech) a Fabrizio Sigismondi. Při CDIJ doplní tuto ekipu letos stříbrná mezi mladšími juniory Aneta Havlíčková a zlatá Tereza Čechurová, která patří mezi starší juniory. Ve vytrvalosti jsou nahlášeni na CEI do Pontchateau ve Francii Alena Bumbová a Petr Jadlovský.

V České republice se během listopadu koná pouze jeden důležitý závod, a to finále Pony ligy 2015. V průběhu listopadu se uskuteční ještě poslední kvalifikační kolo seriálové soutěže a o celkové vítězství svedou jezdci boj ve dnech 21. – 22. listopadu. Pro jezdce do věku 16 let nebude chybět atraktivní finále pro elitní čtveřici, kde si účastníci mezi sebou vymění své pony.

Zdroj: Cjf.cz - Tisková informace č. 59

Žádné komentáře:

Okomentovat