Nejnovější články:

5.místo pro Lukáše Kloudu ve finále voltižního Světového poháru


Lukáš KloudaČeský reprezentant nastupoval do sobotního prvního kola finále jako poslední s vědomím, že jízda Američana Gabeho Aniella s Pinem Del Rio byla rozhodčími ohodnocena velmi nízko. Jak se však ukázalo, kůň nebyl pro českého závodníka největší slabinou. „Pino Del Rio šlapal asi nejlépe, jak mohl. Byl v mé sestavě dokonce hodnocený jako nejlepší kůň, zatímco u Američana, který na něm už odjel několik
závodů, byl hodnocen skoro jako nejhorší. Řekl bych tedy, že
jsme si sedli," zhodnotil Lukáš Klouda. „Nicméně celkový stres a nejistota spojená se startem na vypůjčeném koni a ještě navíc na zcela jiném, než jsem doufal, mě dostala pouze na páté místo. To čtvrté by neměl být problém, ale obávám se, že se této pohárové nálepky nezbavím," dodal.

Český reprezentant ve voltiži Lukáš Klouda se nakonec ve finále Světového poháru 2012/2013, které se uskutečnilo v německém Braunschweigu, umístil na pátém místě, což je s ohledem na průběh kvalifikačních závodů zajisté zklamání.

Bohužel jej však od jeho poslední kvalifikace v Lipsku opustilo sportovní štěstí. Jeho kůň Radix se před jedním z tréninků poranil v boxu a nestihl se včas zcela zotavit. „Když už jsem si myslel, že budu moci startovat na Carlosovi od francouzského kolegy Ivana Nousse, ozval se druhý Francouz - úřadující mistr světa Nicolas Andreani, že prý také nemá koně a potřeboval by si tedy půjčit Carlose. Tím jsem bohužel vypadl ze hry já a musel uvažovat, co a jak dál. Nakonec jsem startoval na koni Pino Del Rio, který však není tak zkušený. Jiné možnosti byly taktéž komplikované, tak jsem nakonec řekl, že to zkusím na něm," konstatoval před pátečním zahřívacím startem Lukáš Klouda.

Rozdíl mezi 5. a 4. příčkou, na níž se usadil Kloudův stájový kolega Torben Jacobs, byl po prvním kole pouze jedna tisícina bodu. Na poměrně vyrovnanou trojici jezdců z předních příček však ztráceli zhruba čtyři desetiny. „Nezbývá mi nic jiného, než zajet v neděli opravdu perfektní sestavu a minimálně s dobrým pocitem odjíždět domů. Snad i s lepším umístěním," doufal Lukáš. To se ale nestalo a Klouda na pátém místě zůstal. Zatímco v prvním kole obdržel 8,372 bodu, v druhém pouze 8,078 a průměrná známka 8,225 na lepší pozici nestačila. Pořadí se přitom míchalo velmi výrazně. Tedy až na tu nejvyšší, kterou vybojoval dle očekávání Nicolas Andreani. Velkým konkurentem se mu ovšem stal Thomas Brüsewitz z Německa, jenž na Aribusovi v druhém kole předstihl Ivana Nousse, jemuž dokonce nechybělo mnoho, aby se propadl ještě hlouběji. V nedělní části soutěže byl až čtvrtý za Švýcarem Lucasem Hepplerem. Ten byl v sobotu šestý, ale druhý den se zlepšil o více jak půl bodu, a to jej katapultovalo i po zprůměrování známek o dva řádky výsledkové tabulky výše. Větší zklamání než Lukáš Klouda zažil Torben Jacobs. Ten se totiž na rozdíl od Hepplera posunul o dvě místa opačným směrem.

Kompletní výsledky najdete na adrese www.loewenclassics.de.

Žádné komentáře:

Okomentovat