Nejnovější články:

Skokový pohár poprvé s noční velkou cenou

Pořadatelé 9. kola Skokového poháru České pojišťovny si připravili pro jezdce i diváky velmi zajímavou podívanou. Díky skutečnosti, že v rámci závodů proběhne i náhradní kvalifikace za zrušenou Velkou cenu Opavy, zařadili premiérově extraligový závod pod umělým osvětlením.


Stane se tak v sobotu 17. srpna, tedy v předvečer plánované Velké ceny Ptýrova na stupni obtížnosti T** (150 centimetrů). A právě vzhledem ke skutečnosti, že jezdce a koně čeká závěrečný den takto těžká soutěž, zástupci Asociace Český skokový pohár požádali Výkonný výbor České jezdecké federace o výjimku z pravidel ČSP. Ta totiž dovolují vypisovat Velké ceny pouze na stupních obtížnosti T (tj. od 145 cm výše), avšak historicky první večerní Velká cena se bude moci uskutečnit na úrovni ST**. Ostatně, svůj díl náročnosti přidá i samotná skutečnost, že koně budou skákat za nezvyklých okolností, které většina z nich nezná.

Aby se jezdci a koně měli možnost sžít s prostředím ozářeným reflektory, již v pátek 16. srpna bude na Ptýrově jedna soutěž probíhat večer. Od 8.00 hodin začne denní program třemi rámcovými soutěžemi, po jejich ukončení zpestří volnou chvíli hudební vystoupení a od 21.00 hodin bude připraven parkur se stupňovanou obtížností do 135 centimetrů se žolíkem. Po vyhlášení nejúspěšnějších startujících se opět vrátí na scénu muzikanti, kteří příchozím zpříjemní zbytek večera.

V podobný čas by měla začít i sobotní Velká cena České pojišťovny. Předcházet jí ovšem bude kromě dalších tří denních soutěží ještě od půl deváté slavnostní zahájení této netradiční jezdecké události. Vedle bodů do pohárového žebříčku se jezdci s koňmi utkají o 50tisícovou dotaci rozdělenou mezi desítku nejlepších. Právě tento počet by dle zvyklostí měl postupovat do finále Velké ceny se zkráceným kurzem.

Zdroj:
www.skokovypohar.cz, Foto:
Josef Malinovský 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat